Mail standaard character set wijzigen in outlook

U bent hier:

Het standaardlettertype of de tekstkleur voor e-mailberichten wijzigen

In Outlook is Calibri, met tekengrootte 11 en tekstkleur zwart, het standaardlettertype. Dit lettertype wordt gebruikt voor het opstellen van e-mailberichten. U kunt het standaardlettertype en de bijbehorende tekstkleur, tekengrootte en tekenstijl wijzigen en de tekst bijvoorbeeld vet of cursief maken.In Outlook kunt u het lettertype, de tekstkleur, tekengrootte en -stijl voor nieuwe berichten, antwoorden en doorgestuurde berichten los van elkaar wijzigen. Als u het lettertype wilt wijzigen dat in de berichtenlijst wordt gebruikt, raadpleegt u Een weergave maken, wijzigen of aanpassen.

Het standaardlettertype en de standaardtekstkleur, -tekengrootte en -tekenstijl van berichten wijzigen

1. Kies Opties > E-mail op het tabblad Bestand.Het tabblad Bestand van Outlook

Opmerking: Als u Outlook 2007 hebt, kiest u het menu Extra en kiest u Opties > E-mailindeling.

2. Kies Briefpapier en lettertypen onder Berichten opstellen.
  3. Ga op het tabblad Persoonlijk e-mailpapier naar Nieuwe e-mailberichten of Berichten beantwoorden of doorsturen en kies Lettertype.
  4. Kies in het vak Lettertype het gewenste lettertype en de gewenste tekstkleur, tekengrootte en tekenstijl. U kunt een voorbeeld van uw wijzigingen zien terwijl u deze invoert.
  5. Kies drie keer OK om terug te keren naar Outlook.

De nieuwe instellingen treden onmiddellijk in werking.

Notities:

• U moet uw lettertypevoorkeuren apart instellen voor nieuwe berichten, antwoorden en doorgestuurde berichten.
  • Als het door u gekozen lettertype niet op de computer van de ontvanger is geïnstalleerd, wordt in het e-mailprogramma van de ontvanger een lettertype gebruikt dat wel beschikbaar is.

De instellingen van het oorspronkelijke standaardlettertype herstellen

Als u later besluit dat u uw aangepaste lettertype-instellingen niet wilt behouden en wilt terugkeren naar de standaardinstellingen, kunt u de bovenstaande stappen uitvoeren, maar daarbij de volgende waarden kiezen:

• Lettertype: +Hoofdtekst
  • Tekenstijl: Standaard
  • Punten: 11
  • Tekstkleur: Automatisch