Mail nieuwsbrieven/emails vrijwilliger aanmaken

U bent hier:

Dit document beschrijft hoe je een nieuwsbrief of email kunt aanmaken die verzonden wordt via de module MailPoet.
MailPoet is een programma waarmee je lijsten kunt aanmaken waarin geabonneerden zijn opgenomen.
Bij het opstellen van de nieuwsbrief/email kun je aangeven naar welke lijst deze verzonden moet worden.

Aanmaak Email

• Login op de website met je inlognaam en wachtwoord.
    Alleen met de juiste rechten van de gebruiker kun je mails e.d. aanmaken.

• Selecteer dan in de linker kolom van het dashboard “MailPoet”

• Selecteer dan E-mails

•  Selecteer dan boven in het scherm “Nieuwe toevoegen”

• Selecteer vervolgens “Nieuwsbrief” ->Aanmaken

• Selecteer dan vervolgens het gewenste sjabloon en klik dan op “Selecteren”

De naam kan nog veranderen na aanpassingen

• Het sjabloon opent zich en je kunt nu de gewenste aanpassingen maken
    Let op de tekst tussen [ ] niet aanpassen of verwijderen !!!

• Als de aanpassingen zijn gemaakt kun je het concept in je browser tonen
    Selecteer hiervoor rechtsonder de knop “Voorbeeld”

• Kies daarna voor “In browser bekijken”

•  Je kunt er hier ook voor kiezen om hem als test naar jezelf toe te zenden
  • Nadat je het concept in orde hebt bevonden klik je rechtsonder op volgende
    En vul daar de velden in zoals hieronder getoond. Bij de lijsten kies je de lijst waar je de mail naartoe wil zenden.

• Als alles is ingevuld kun je kiezen om hem direct te verzenden, of kun je hem inplannen voor latere verzending.

• Nadat de verzending is gestart krijg je een scherm te zien met daarin de status

•  Als de verzending klaar is en succesvol wordt er een blauwe balk getoond met daarin 100%
  • Als er een probleem is zal dat na verloop van tijd ook worden weergegeven.

Aanmaak nieuwsbrief

• Het aanmaken van de nieuwsbrief gaat op dezelfde manier als hierboven beschreven.
  • Uitzondering is dat je een ander sjabloon moet kiezen, omdat de inhoud van de nieuwsbrief anders is.